„Sastanak upravljačkog tijela i lokalnih inicijativa u ribarstvu“ i informativni sastanak „Izrada i provedba lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu“, Zagreb, 09.05.2017.g.

Predstavnici LAGUR-a TUNERA sudjelovali su na „Sastanku upravljačkog tijela i lokalnih inicijativa u ribarstvu“ i na informativnom sastanku „Izrada i provedba lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu“ koji su se 09. svibnja 2017.g. održali u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

U sklopu prvog sastanka, predstavnici Uprave ribarstva upoznali su predstavnike LAGUR-a sa procesom ocijenjivanja LRSR, terminu donošenja Odluka o odabiru LAGUR-a, provedbom LRSR (način i vremenski termin provođenja LRSR) kao i o osnivanju Nacionalne mreže Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu.

Drugi sastanak u organizaciji Uprave ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede, u suradnji sa Jedinicom za podršku FARNET mreže ribarstvenih područja Europske unije održan je na principu seminara/radionice. Pored prezentacija koje su održali predstavnici Uprave ribarstva i predstavnici FARNET-a, predstavnicima LAGUR-a bilo je omogućeno aktivno sudjelovanje. Predstavnici LAGUR-a imali su priliku razmijeniti svoja iskustva sa ostalim sudionicima, iznijeti svoje probleme, kao i rješenja i ideje te na taj način jačati sposobnost za izradu i provedbu kvalitetnih LRSR.