TUNERA

U spomen tunerama, koje su kroz povijest imale značajnu ulogu za preživljavanje mnogih ribarskih obitelji, a danas predstavljaju samo sjećanje na bogatu povijest ribarstava i odaju počast primorskim ribarima​,​ naziv ribarstvenog područja LAGUR-a nosi ime TUNERA.

TUNERA

Za razvoj ribarstva posebno je značajno korištenje stajaćih tunera u Hrvatskom primorju koje se posebno intenziviralo u 16. i 17. stoljeću, kada je više stajaćih tunera u Bakarskom zaljevu i Vinodolskom kanalu bilo u vlasništvu Zrinskih i Frankopana.

Sastanak Nacionalne mreže lokalnih akcijskih skupina u ribarstvu (FLAG mreže)

Silvana Manestar, članica FLAG mreže, predstavnica Lokalne akcijske grupe u ribarstvu TUNERA i Marjan Baričević, član LAGUR-a TUNERA prisustvovali su osnivačkom sastanku Upravnog odbora FLAG mreže, koji se 12. lipnja 2017.g. održao u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78… Read moreSastanak Nacionalne mreže lokalnih akcijskih skupina u ribarstvu (FLAG mreže)

„Sastanak upravljačkog tijela i lokalnih inicijativa u ribarstvu“ i informativni sastanak „Izrada i provedba lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu“, Zagreb, 09.05.2017.g.

Predstavnici LAGUR-a TUNERA sudjelovali su na „Sastanku upravljačkog tijela i lokalnih inicijativa u ribarstvu“ i na informativnom sastanku „Izrada i provedba lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu“ koji su se 09. svibnja 2017.g. održali u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, Ulica grada Vukovara… Read more„Sastanak upravljačkog tijela i lokalnih inicijativa u ribarstvu“ i informativni sastanak „Izrada i provedba lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu“, Zagreb, 09.05.2017.g.

Izvještaj sa studijskog putovanja članova LAGUR-a TUNERA, Biograd na moru, Benkovac, Kali, 26.-27.05.2017.

Djelatnici i članovi LAGUR-a TUNER-a u sklopu studijskog putovanja posjetili su LAGUR „LOSTURU“ u Biogradu na moru te se upoznali sa nastankom, radom LAGUR-a, kao i procesom izrade LRSR-a i mjerama uključenim u LRSR. Kao primjer dobre prakse drugog dana… Read moreIzvještaj sa studijskog putovanja članova LAGUR-a TUNERA, Biograd na moru, Benkovac, Kali, 26.-27.05.2017.